pleeggezin gezocht, meld u nu aan

Pleeggezin gezocht

Wij zijn op zoek naar enthousiaste pleeggezinnen verspreid over heel Nederland. Deze pleeggezinnen vangen tijdelijk een hond op uit Bosnië. Vanuit deze opvang zullen wij definitieve tehuizen voor hen zoeken. De honden die meekomen zijn sociaal, lief en aanhankelijk. We willen hen in Nederland rust, liefde en een juiste verzorging bieden. De honden zijn gevaccineerd, gechipt en gecastreerd/gesteriliseerd.

Het pleeggezin heeft een belangrijke taak in verband met het verder socialiseren van de hond. We weten dat het opvangen van een hondje, waarvan u weet dat u die weer moet laten gaan, moeilijk is. Maar als u dan eenmaal berichten krijgt dat de hond en het nieuwe baasje blij en gelukkig met elkaar zijn maakt dat alles absoluut de moeite waard. Wij besteden uitermate veel aandacht aan de voor- en nazorg bij het plaatsen van de honden en u zal als pleeggezin dan ook met raad en daad bijgestaan worden en een grote rol spelen bij de plaatsing. De honden zullen u dankbaar zijn!! Heeft u ruimte, tijd, veel liefde te geven, maar bent u vooral serieus geïnteresseerd?

Pleeggezin, voorwaarden

Het opnemen van een pleeghond gebeurt op vrijwillige basis. Het voer voor de hond is voor uw rekening. Indien er een bezoek moet worden gebracht aan de dierenarts, gebeurt dit altijd in overleg met SDB. Mochten er dierenartskosten worden gemaakt, dan nemen we deze kosten uiteraard voor onze rekening.
Voordat we overgaan tot het officieel aannemen van een pleeggezin, zullen we eerst een gesprek hebben en komen we bij u op huisbezoek. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het feit of de opvanghond wel zou kunnen aarden in de woonomgeving van het pleeggezin. Het is ook van belang om te weten of er andere dieren op het pleegadres wonen. Tot slot kijken we ook naar de ervarenheid van het pleeggezin i.v.m. de verzorging, het kennen van gedrag en de omgang met honden.

Het opvangen van een pleeghond kan veel flexibiliteit van een pleeggezin vragen, maar het geeft daarnaast ook enorm veel voldoening om het dier uiteindelijk zijn of haar nieuwe leven tegemoet te zien gaan. U geeft deze hond de ultieme kans op een beter leven!

De opvanghonden

De dieren die wij naar Nederland halen zullen soms als huishond geleefd hebben. Maar dit betekent lang niet altijd dat zij een huiselijk leven gekend hebben zoals een gezelschapshond in Nederland.

Hier enkele voorbeelden van hun mogelijke achtergrond:

  • Soms komt een huishond in Bosnië niet verder dan de schuur, of ligt hij aan een ketting van het hondenhok. Het kan voor zo’n dier even wennen zijn, wanneer het merkt: “Huh? mag ik hier naar binnen?” Het probleem zoals onzindelijkheid is in het begin af en toe te verwachten.
  • Er zijn honden die enkel het leven in het dierenasiel gewend zijn. Deze dieren zullen de buitenwereld stapje voor stapje moeten leren kennen. De één zal zich dat sneller aanpassen dan de ander. Het kan soms veel tijd kosten en nogal wat geduld vergen van het pleeggezin.
  • Tot slot zijn er honden die op straat hebben gewoond. Hij of zij heeft moeten ‘overleven’. Het straatleven is keihard en daar kunnen soms ongewone gedragsproblemen uit voorkomen.

Onze ervaring met de Bosnische honden is dat ze over het algemeen super sociaal zijn, de hondentaal heel goed kennen en zich bijzonder snel aanpassen.

Selectie van de honden

Wij selecteren vooral sociale honden voor adoptie. Sociaal naar mens en soortgenoot. Het is erg belangrijk om de honden eenmaal in Nederland aangekomen, tijdelijk een normale woonsituatie te bieden op een pleegadres. Na een rust- en gewenningsperiode, zullen we al gauw merken of de hond klaar is voor een definitieve plaatsing.

Mochten er toch problemen voor doen, dan kunt er erop rekenen dat wij altijd naast u staan en samen met u oplossingen zullen bedenken. U staat er nooit alleen voor.

Interesse?

Heeft u interesse om als pleeggezin te fungeren? Misschien heeft u nog veel meer andere brandende vragen? Aarzel niet en neem vooral contact op met: Tanja Lucas, telefonisch bereikbaar onder 06-46198579 of mail naar info@hondenopvang.com

Pleeggezin gezocht voor de honden uit ons asiel