Verleden, heden en toekomst

Verleden, heden en toekomst, waar ligt onze oorsprong

verleden, heden en toekomst, het verleden

Tijdens de oorlog in Bosnië (toen nog Joegoslavië) zijn veel honden op straat beland, zij leiden een zwervend en zwaar bestaan.

Kort na de oorlog is, op 24 oktober 2002, Stichting Dierenopvang Bosnië opgericht om op te komen voor deze honden. In die periode is er een samenwerking ontstaan tussen een Bosnische dame in Tuzla, met een klein asiel. Vanwege machtsmisbruik en corruptie resteerde er in 2007 helaas geen andere keuze dan deze samenwerking te beëindigen. Met pijn in ons hart verlieten we Tuzla.
Maar ons werk was nog niet klaar, er was nog een hoop te doen, dus werd gezocht naar mogelijke andere partners om mee samen te werken.

In het asiel van Orasje heeft SDB in 2007 wel een waardige partner gevonden om samen op te komen voor de zwerfdieren. Een geweldige plek waar de honden met liefde worden verzorgd. Sinds 2007 werkt SDB samen met het asiel in Orasje.

In Sarajevo hebben we tijdelijk een asiel ondersteund, met als doel de leefomstandigheden van de honden te verbeteren. Vanwege wanbeleid binnen het asiel hebben we ook hier helaas moeten besluiten om de hulp op te schorten.

In 2009 is de stichting gestart met het organiseren van sterilisatieprojecten in steden zoals Zenica, Bihac, Odzak en Sanski Most. Deze projecten worden uitgevoerd door het mobiel medisch team van de stichting. Minimaal twee maal per jaar gaat SDB met dierenartsen uit Nederland en Bosnië aan de slag om op zorgvuldig gekozen locaties zoveel mogelijk dieren te steriliseren, daarnaast sturen we maandelijks dierenartsen naar een van de vaste locaties om het werk voort te zetten.

 

Verleden, heden en toekomst, waar staan we nu

verleden, heden en toekomst, heden

Bosnië het vergeten land, waar de vluchtelingen kampen nog vol zitten en de armoede aanwezig blijft. Wij bekommeren ons om de dieren van dit land. Als wij het niet doen, wie doet het dan?
Wij kunnen het echter niet alleen. Dit kunnen we alleen samen. Uw hulp is onontbeerlijk om de zon een beetje te laten schijnen voor deze onschuldige oorlogsslachtoffertjes.

 

Verleden, heden en toekomst, hoe zien we de toekomst

verleden, heden en toekomst, de toekomst

Lees ons beleidsplan voor een volledig overzicht van onze plannen en begroting.