Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van de aan ons meest gestelde vragen, mocht het antwoord op uw vraag er niet tussen staan, laat het ons dan weten via info@hondenopvan.com

Halen jullie allemaal honden naar Nederland?
Nee. Door veranderde wetgeving en de tegenwerking die wij ervoeren in Bosnië hebben we besloten af te bouwen. We herplaatsen dus geen honden meer.

Hebben jullie een asiel in Nederland?
Nee! We hebben alleen opvangfaciliteiten in Bosnië.

Hoe kan ik een donatie doen?
Voor alle informatie rond doneren, verwijzen we je naar de donatiepagina. Je kunt ook gewoon een willekeurig bedrag overmaken naar NL20 TRIO 0198 3427 56 tnv Stichting WereldAsielen onder vermelding van Project 18 Orasje

Hoe kan ik helpen?
Dat hangt er van af, wil je tijd besteden als vrijwilliger, wil je mee of wil je op afstand helpen? Als je echt vrijwilliger wil worden, is het handig eerst na te denken over je tijd en grenzen.
Als je wil steunen dan kan dat door een eenmalige of structurele gift te doen!

Ik heb spullen ingezameld, hoe nu verder?
Dat is geweldig, maar let op, we kunnen maar weinig naar Bosnië transporteren, dus zijn we nogal kieskeurig. Voor ons staan de belangrijkste dingen op de inzamellijst. Mocht je andere zaken hebben, dan kun je misschien een andere stichting helpen of een lokaal asiel. Wanneer je spullen hebt die op de lijst staan, kun je een mail sturen aan casper@wereldasielen.nl. We werken nauw samen met WereldAsielen

Ik wil vrijwilliger worden bij de SDB, wie moet ik benaderen?
Je kunt een mail sturen aan info@hondenopvang.com of bellen naar 06-46198579 Maar voordat je contact opneemt, moet je eerst goed nadenken over wat je kunt betekenen voor onze stichting. De werkzaamheden zijn allen op vrijwillige basis, er staat dus geen vergoeding tegenover.

Waar gaat mijn geld eigenlijk naar toe?
Al het geld komt direct ten goede aan de honden. De algemene kosten voor zaken als porto, telefoon, administratie, zijn bijzonder laag. De stichting wordt volledig gerund door vrijwilligers. Wij publiceren onze jaarverslagen, dus u kunt alles nog eens nazien.

Waar zitten jullie in Nederland?
We zitten verspreid door heel Nederland. Amstelveen is ons postadres, maar er zitten vrijwilligers van Maastricht tot aan Groningen, en van Amsterdam tot aan Hengelo.

Waarom is het transporteren van spullen naar Bosnië zo moeilijk?
Bosnië is geen lid van de EU. Dat maakt het extra lastig, want we moeten twee grensovergangen passeren. Om bijvoorbeeld voer te transporteren hebben we enorm veel papieren nodig, waaronder een verklaring van een Nederlandse dierenarts dat het voer betrouwbaar is. Voor Nederlandse dierenartsen is het bijna onmogelijk om dat te kunnen beoordelen, aangezien het voer op een hele andere plek heeft gestaan. Daarnaast hebben we het zogenaamde ‘certificat of origin’ nodig, dit document moet worden afgegeven door de fabrikant. 9 van de 10 keer krijgen we die niet, ook niet op verzoek. We kunnen dus alleen voer meenemen in onze auto’s als we naar Bosnië gaan, maar ook dan moeten we heel voorzichtig te werk gaan om boetes te voorkomen.