Client: Hilda Dijk, van
Date: 23 juni 2015
Category:

21-06-2015

Hierbij wat foto¹s en een berichtje van Umber. Je hebt geen idee hoe prachtig deze hond is. Ik heb altijd honden gehad, maar deze is zo bijzonder.

Umber, Gregori heette hij in Orasje, maakt het uitstekend. Hij woont heel mooi bovenop de Maarnse Berg in het Park Utrechtse Heuvelrug en heeft veel vrienden gemaakt. Ondanks zijn grote jachtpassie is hij heel gehoorzaam en
laat alle dieren met rust. De kippen lopen los om hem heen en vooral met de poezen is hij dikke maatjes. Op vrijwel iedere (verkeersveilige) wandeling kan hij los lopen en gaat hij graag een stukje rennen. Met andere honden is hij heel sociaal, hij zal nooit vechten maar wil altijd meteen spelen. De grote verrassing was het uiterlijk van Umber: zo’n mooie hond hebben wij namelijk nog nooit gehad!

Volgens kenners van de de Ned. Brakkenclub is het een zuivere ‘Spkri Gonic¹ ofwel een (oud) Joegoslavische Brak. Een echte lopende jachthond dus die vooral in het huidige Servië gebruikt wordt voor de wilde zwijnenjacht. Maar, het blijkt ook een all round huishond te zijn. Aanvankelijk joeg hij enorm op konijnen, maar na enige opvoeding laat hij die met rust en is zelfs een grote waker geworden op het eigen erf.
Kortom een geweldige hond, enorm aanhankelijk voor zijn baasjes, lief voor alle poezen en andere dieren. Hij zit graag op schoot; een superknuffel en een groot compliment aan de harde werkers in het asiel in Orasje: Umber is
zijn vertrouwen in mensen niet verloren na een 2-jarig verblijf aldaar!

Nicole van der Schaaf en Umber

umber(gregori)_001 umber(gregori)_002 umber(gregori)_003

Help ons helpen

doneer-nu