Nieuwsbrief September 2014

Beste lezers,

De eerste nieuwsbrief via de nieuwe website. Wat een maand hebben we weer achter de rug.

Door de actie van hackers kwam onze nieuwe website versneld online, daardoor waren wij niet in de gelegenheid alles netjes af te ronden, dat zal dus nog wel wat tijd gaan kosten, maar we doen ons best. Als u opmerkingen heeft, laat het ons gewoon weten, we hebben graag input om de informatie nog beter te maken! U kunt uw opmerkingen sturen naar info@hondenopvang.com

_____________________________________________________________________

Hulp aan…

Het laatste transport is goed verlopen, allemaal blije mensen, en natuurlijk blije beesten. De foto’s van de blije gezichten vindt u hier.

Voorlopig stoppen we even met het actieve inzamelen. Uiteraard kunnen we dat wat u al heeft ingezameld nog opslaan in Moerdijk, maar de grote inzamelactie is afgerond. Wij zijn u allen zeer dankbaar voor alle geweldige spullen. Ook de organisaties die het voor ons mogelijk hebben gemaakt om de transporten daadwerkelijk naar Bosnië te krijgen willen wij hartelijk danken. Meeberg containers in Moerdijk, Wereldasielen en Welttierschutz hebben een grote rol gespeeld bij het inzamelen en vervoeren, we vinden het geweldig dat ze ons zo blijven steunen.

En dan, hoe nu verder? Want met twee afgeblazen sterilisatieprojecten beginnen we ons behoorlijk zorgen te maken over de toekomst. We ondersteunen andere campagnes, zoals die van Dogs Trust, en we sponsoren kleine initiatieven, maar we zouden zo graag zelf weer aan de bak willen. We kregen ook een logische vraag, waarom lukt het Dogs trust wel en ons niet? Dat behoeft dan ook wat uitleg.

Dogs Trust is een grote professionele organisatie, met veel betaalde krachten, en specialisten die full time op het lobbyen zitten, en vooral in Bosnië is dat heel erg belangrijk. Zij hebben daar een full time team, met kantoor en alles er op en eraan. Dan krijg je gewoon veel meer gedaan. Hun inzet zorgt er voor dat er afspraken gemaakt worden met de lokale overheden. Echter zie je nu duidelijk dat er juist in Bosnië afspraken van tafel worden geveegd. Want ze zijn half september volop aan het vangen en doden geslagen. Het is dus nog maar te bezien of de grootschalige campagne van Dogs Trust ook wel door kan gaan.

We weten zeker als wij meer tijd en krachten hadden om zaken voor elkaar te krijgen, we ook meer resultaten zouden kunnen behalen. Maar door de beperkte capaciteit binnen ons team zijn die mogelijkheden er op dit moment niet. Daarom hebben wij ook een aantal vacatures online gezet, in de hoop dat iemand ons team wil gaan versterken.

_____________________________________________________________________

Ter adoptie

Er staan nog steeds twee geweldige honden ter adoptie. Tiga al geruime tijd, maar ook Endi is nog steeds op zoek naar een nieuw baasje. Wij hopen dat ze snel hun baasje mogen ontmoeten!

Tiga_009Endi_010

_____________________________________________________________________

 

Statiegeldzuil

Een simpele maar zeer doeltreffende manier van fondsenwerving voor ons is het plaatsen van statiegeldzuilen bij een supermarkt die hier aan mee wil werken.

Bezoekers van de supermarkt kunnen hun statiegeldbonnetje deponeren in een door ons gemaakte zuil. Eens in de twee weken wordt de zuil door een vrijwilliger geleegd en de opbrengst wordt dan overgemaakt ten behoeve van de sterilisaties.

In een aantal regio’s zijn wij heel hard op zoek naar meer locaties voor deze zuilen. Mocht u het leuk vinden bij te dragen door een zuil te beheren, dan horen wij dat heel erg graag! U kunt dit laten weten via info@hondenopvang.com

Wij zijn specifiek op zoek naar mensen in de omgeving van:  Delft, Pijnacker, Amersfoort, Zeist, Leersum, Doorn, Maarn en Woudenberg. Maar uiteraard is uw aanmelding ook welkom voor andere regio’s.

_____________________________________________________________________

Adoptie op afstanddzjeri site 001

Allereerst willen wij onze excuses aanbieden voor de vertraging in de verzending van de updates. Maar door het eerder genoemde gebrek aan handen, is ook deze belangrijke manier van in verbinding staan met onze dierbare donateurs in achterstand gekomen. Wij zijn nu druk bezig een leuk filmpje te maken van uw schatten in het asiel van Orasje. Wij hopen zo snel mogelijk alle adoptanten weer blij te maken met een blik op “hun” hond.

_____________________________________________________________________

Douwe Egberts zegels en Air Miles

We brengen het nog maar eens onder de aandacht, u kunt ons gratis en voor niets steunen door mee te sparen! Mocht u zegels hebben, of een Air Miles pas van ons willen ontvangen, laat het ons weten via Fred@hondenopvang.com

_____________________________________________________________________

Fred Steenbergen schrijft, voor de honden.

Fred schrijft, over allerlei onderwerpen. Sommige serieus, andere met een knipoog. De site waarop hij deze artikelen plaatst, steunt de schrijvers financieel. Deze steun wordt weer gebruikt voor de honden in Bosnië, maar is in grote lijn afhankelijk van het aantal lezers.

Mocht u dus ook zin hebben om mee te lezen, dan wordt dat dus zeker gewaardeerd.

Dit is bijvoorbeeld een van zijn verhalen: Wat kan ik met mijn zegels. Rechtsboven ziet u dan zijn naam staan (suzefred). Als u op die naam klikt, komt u bij de ‘biografie’ van Fred terecht. Daaronder staan nog veel meer van zijn verhalen.