Nieuwsbrief Juli 2014

Beste lezer,

Twee maanden lang al staat onze organisatie bijna onafgebroken in het teken van de Overstromingen 2014. We begonnen met een oproepje, om mensen op de hoogte te stellen van wat er speelde. En opeens kregen we donaties. We besloten toen echt actie te ondernemen, de situatie in de getroffen gebieden was zo bedreigend voor mens en dier, we moesten iets voor ze doen.

De inzameling van goederen en vooral ook voer werd gestart. Een gigantische hoeveelheid spullen werd ingezameld, nog nooit eerder kregen we zoveel steun. Normaal krijgen we ook geen voer de grens over, we zitten nu in een uitzonderlijke situatie, en daar moeten we gebruik van maken.

De fondsenwerving liep als een trein, en ondertussen konden we mensen al concreet steunen met financiële donaties, zodat ze voer en medicatie konden aanschaffen voor hun dieren, of tijdelijke opvang konden regelen, want in sommige gevallen, waren ze alles kwijt. Zoals Ivana in Dvor, net over de grens bij Kroatië. Zij heeft een klein asiel, en al haar honden moesten met haar mee naar huis. Een aantal die daar minder geschikt voor waren gingen naar een tijdelijke opvang. Inmiddels is ze terug naar haar asiel, maar helaas zijn een aantal honden die ze terug zou halen overleden. Een waar drama.

We kregen steeds meer noodkreten. Heel veel locaties waren bezaaid met dode dieren, de foto’s zijn schokkend en zullen wij u niet tonen. Door de warmte was de lucht in deze gebieden bijzonder onprettig en ook de explosieve uitbraak van ongedierte, waaronder zeer agressieve muggen, maar ook gifslangen gaf grote problemen. Maar de grootste dreiging kwam van de aardverschuivingen. Landmijnen uit de oorlog spoelden mee met het water en kwamen in voorheen veilig gebied te liggen en waarschuwingsbordjes spoelden weg waardoor onveilig gebied niet meer gemarkeerd was.

De acties die spontaan werden gestart door heel veel verschillende mensen waren hartverwarmend. Zo organiseerden onder andere hondenschool Zwolle in samenwerking met Speurtraining Friesland, Inge Van Harte, Maaike Aanraad, Titia van Soelen & Jumper Zwolleeen speciale sponsordag, Wendi van Voorst gaf samen met Esmeralda Louwes een hele dag speurlessen ten behoeve van de dieren, en een veiling werd gestart door Inge Nap. Allemaal superinitiatieven. Maar ook kleine steuntjes kwamen binnen, we waarderen werkelijk alles. De steun van collega-stichtingen voelde heel bijzonder, want stichtingenwereld is soms heel hard, maar nu voelde het als een bijzondere vriendschap.

De stand per 16-7-2014 is: 26.882,16 euro. We kunnen het zelf niet eens geloven!

 nieuws2014_023

Met alle ingezamelde hulpgoederen konden we inmiddels twee hulptransporten organiseren en waren we in staat om de mensen die het echte werk doen in Bosnië, Kroatië en Servië financieel te steunen. Ook via de vele humanitaire transporten hebben we veel spullen kunnen transporteren. Duizenden kilo’s voer werden hartelijk in ontvangst genomen door de organisaties die zich voornamelijk richten op de mensen die hulp nodig hebben. Maar deze mensen hebben ook huisdieren, veel huisdieren mogen niet mee naar de noodopvang, en dus bleven deze achter in de huizen. Eigenaren gingen regelmatig naar huis om de dieren eten en water te geven, maar wat een drama.

We hebben het met eigen ogen gezien tijdens onze reis. Met onze “SRV-wagen” hebben we rond gereden en voer uitgedeeld. De dankbaarheid was groot, de verbazing ook, want mensen waren verrast door de steun. Steun die wij konden verlenen dankzij alle donateurs.

Hartverwarmend, dat is het woord wat in ons op komt.

Toch zijn er grote zorgen bij de mensen in de getroffen gebieden en daarmee ook bij ons, want de aandacht is groot geweest, maar wat als alle hulp uit het buitenland afneemt. Veel mensen zijn alles kwijt, ze hebben niets meer. Er is bijzonder weinig aandacht vanuit de wereldpers, wat vreemd te noemen is, aangezien het gebied in staat van na-oorlog is.

We gaan dus nog 1 transport doen, in ieder geval deze nog. En die willen we graag bomvol op pad sturen. Dit keer zamelen we ook wat kantoorspullen in voor het Rode kruis in Sanski Most omdat ze ons zo geweldig geholpen hebben. Mocht u kantoorspullen hebben die over zijn, mail ons dan op inzamelinghondenopvang@gmail.com. Dat geldt overigens voor alle spullen. 26 juli willen we alles in Moerdijk hebben staan, zodat we het transport kunnen gaan voorbereiden. Zie ook de flyer op de voorpagina!

Een klein lijstje van dank, welkoop houten, Welttierschutz, WWAR, Dogs Trust, Wereldasielen, AKI, FSB, AST, AUV, de vele dierenartsen waaronder MCD Amsterdam, Plusdierenklinieken Zaanstreek, dierenartspratktijk Ter Aar en Nieuwkoop en uiteraard de Dierenzorggroep waar onze voorzitter Henny Bax onderdeel van uitmaakt. Daarnaast werden wij benaderd door diverse Nederlandse asielen met het aanbod voor voer en spullen, geweldig dat juist deze mensen denken aand e dieren in het buitenland. Maar ook Waakbordje, Medeco, Piep, Multiplicity, Pet’s Place, Jumper, Pets Planet, Briljant Hairstyling Nunspeet, Meeberg containeropslag, Aaieneerstvragen.nl, Judith Lissenberg, de vele mensen die iets voor de veiling ter beschikking hebben gesteld en heel veel donateurs die liever niet genoemd worden. Het is ook eigenlijk te veel om op te noemen, wat een steun, het is gewoon overweldigend. Dank jullie wel allemaal!


Wij zijn naarstig op zoek naar dierenliefhebbers die ons team willen aanvullen. Juist om ons werk te kunnen blijven doen, moeten we echt uitbreiden. Wij zijn op zoek voor diverse taken.

Een van de taken is ondersteuning bij de adoptie op afstand administratie. Het adoptie op afstand project is heel erg belangrijk voor het asiel in Orasje. Door de steun van de adoptanten kunnen wij het asiel financieel steunen. Wij betalen alle kosten die het asiel maakt, zonder ons is er geen enkele mogelijkheid tot bestaan. Een bijzonder zware last.

De taak: Verwerken van aanmeldingen, wijzigingen of opzeggingen, bijhouden van de administratie in excel, foto’s, verhalen en filmpjes over de adoptiehonden maken en versturen aan de adoptanten. Deze taak is doorlopend, en vergt weinig inspanning. Twee maal per jaar is het arbeidsintensief, omdat de updates moeten worden verzonden.

Daarnaast zullen er op zeer korte termijn verschillende vacatures worden gepubliceerd, van bestuurslid tot coördinator, we zijn op zoek naar hulp, dat is wel duidelijk.

Wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk binnen de SDB? Stuur ons dan een email: info@hondenopvang.com


Er staan al geruime tijd vier prachtige meiden ter adoptie, helaas zijn er maar weinig reacties. Het is zo jammer want ze verdienen het zo!

Klein kereltje Endi is ook toegevoegd aan het rijtje thuis-zoekenden. Een heerlijk ventje, klein van stuk, groot van karakter.

Mocht u meer informatie willen over onze kanjers, bel of mail ons gerust! 06-46198579 of info@hondenopvang.com


nieuws2014_024

Door onze jarenlange ervaring met honden, het trainen ervan en werken er mee, hebben wij een visie ontwikkeld over de ideale materialen voor tuigen en halsbanden. Dit ziet u direct terug in onze zorgvuldig geselecteerde collectie halsbanden en tuigen. Daarnaast treft u in onze (web)winkel ook spellen en speelgoed aan waar wij voor de volle 100% achter staan!