Nieuwsbrief Januari 2015

Beste Lezers,

Laten we beginnen met u allen een goed 2015 te wensen!

2014 was voor ons, de vrijwilligers in Bosnië, maar toch vooral de dieren in Bosnië een bijzonder zwaar jaar. Door de overstromingen, de politieke rellen, de onder vuur liggende wet ter bescherming van dieren en de door corruptie gecancelde projecten, was het moeilijk positieve energie te behouden en stevig door te gaan. Maar gelukkig hebben we het jaar achter de rug en gaan we vol goede moed door met het helpen van de dieren.

Mede door alle drukte en het verwerken van de heftige gebeurtenissen in Bosnië is er wat vertraging opgelopen in het verzenden van onze nieuwsbrief, maar uiteraard houden wij wel de nieuwspagina bij, en op onze facebookpagina kunt u echt het laatste nieuws direct meebeleven.

We zijn al onze donateurs enorm dankbaar voor de steun. Het is hartverwarmend om te zien dat mensen de dieren massaal steunen tijdens een natuurramp als de overstromingen. Door de vele hulpgoederen en financiële donaties waren wij in de gelegenheid heel veel dieren te ondersteunen. Laten we vooral hopen dat in 2015 de natuur niet zo van zich laat horen!

nieuws2013 038

2015 zal in teken staan van voortzetting van activiteiten en het uitvoeren van nieuwe plannen, we willen ons nog meer gaan richten op lokale sterilisatieprojecten, waar Bosnische dierenartsen samenwerken met overheid en dierenbeschermers, want alleen dan heeft het een kans van slagen. Uiteraard laten we de dieren en mensen van het asiel van Orasje niet in de steek!

In december hebben wij een bezoek gebracht aan het asiel van Orasje. Voor een overzicht van alle foto’s kunt u kijken in ons foto-album.

Maar we hebben ook een kort overzichtsfilmpje gemaakt van het asiel in vogelvlucht!

Daarnaast heeft Fred een geweldig filmpje gemaakt waar iedereen blij van wordt, dus kijk en geniet!

______________________________________________________________________________

Bedankt!

Naast alle donateurs die ons doorlopend steunen, hebben wij geweldige donaties ontvangen van DutchyPuppy en Wereldasielen. Beide steunen ons al vele jaren en daar zijn we heel erg dankbaar voor. Met de donatie van DutchyPuppy kunnen we weer flink wat honden steriliseren, en van de donatie van Wereldasielen zullen wij de honden in het asiel voorzien van een lekker maaltje! Een fantastische manier om het jaar uit te gaan en mee te beginnen, dank jullie wel!

Birgitta van Dogs4Life is hard aan het werk geweest om chocolaatjes en koekjes te verkopen, maar liefst 175,70 euro heeft zij opgehaald met de verkoop van de lekkernijen. Dank Birgitta!

Wouter, Simone, Coby en Stephanie hadden voor hun opleiding in Barneveld de opdracht gekregen een klein bedrijfje op te starten waarvan de opbrengst naar een goed doel zou gaan. Ze hebben ons daar voor uitgekozen na een zoektocht op het internet. Ontzettend leuk en lief! Met z’n vieren hebben ze allemaal leuke sleutelhangers gemaakt en verkocht. Maar liefst 84 euro hebben ze verdiend met de verkoop. Een topactie waar we heel dankbaar voor zijn!

De lieve mensen van DogWalkTrail hebben de afgelopen maanden collectebussen neergezet in de accommodaties, een prachtig bedrag bedrag van 150 euro is gedoneerd in totaal. Een fantastisch initiatief van de organisatie en de donateurs.

En dan een woord van waardering voor alle vrijwilligers die zich zo hard inzetten voor de stichting, zonder deze geweldige mensen zijn we nergens! Dank voor jullie steun en hulp, vooral namens de dieren in Bosnië.

______________________________________________________________________________

Geluksvogels

Er zijn nog een paar geweldige lieve en leuke honden die een huis zoeken, heeft u ze al gezien?

Denja_008

______________________________________________________________________________

Sterilisatieproject Zenica

In Zenica is er de afgelopen maanden keihard gewerkt.

In November en december zijn er 145 honden gesteriliseerd en gecastreerd, en dat maar in 6 dagen door twee artsen en een top vrijwilligersteam. Ze doen het allemaal tussen de bedrijven door, dus het is een prachtig aantal. Nu de kou echt invalt, is het lastig om door te gaan met de campagne in Zenica, als de ergste kou achter de rug is gaan ze weer verder.

Mocht u willen helpen, dan kan dat. Al vanaf 5 euro kunt u een druppel op de gloeiende plaat zijn, een sterilisatie in Zenica kost ongeveer 40-50 euro, afhankelijk van de grootte van de hond.

______________________________________________________________________________

Bestuursmededeling

We hebben het al eerder medegedeeld, maar hier nog maar even ter informatie en herinnering:

Het bestuur van SDB heeft de activiteiten van de stichting geëvalueerd en op basis van de uitkomsten gekozen voor een herziening van de activiteiten. Na het plaatsen van de vacatures zijn er helaas onvoldoende reacties gekomen, waardoor deze herziening nodig is.

Vanaf heden zullen de speerpunten zijn:
– ondersteuning van het asiel in Orasje, met als doel afbouw van het aantal honden tot een vastgesteld haalbaar maximum, waarbij SDB minimale hulp zal bieden bij herplaatsing, maar wel de honden in het asiel blijft steunen zodat ze optimale zorg krijgen
– ondersteuning van onze vaste partners in de uitvoering van sterilisaties door lokale dierenartsen, hierbij denken wij voornamelijk aan Zenica
– ondersteuning van lokale dierenartspraktijken die zich actief inzetten middels sterilisatieprojecten om de zwerfdierenpopulatie op humane wijze af te laten nemen, in samenwerking met de lokale overheid, Verenigde naties en IFAW

Een van de gevolgen is dat de grote groepsreizen zeer waarschijnlijk voorlopig niet zullen worden georganiseerd, daar het momenteel onmogelijk is de juiste papieren te krijgen voor het veilig uitvoeren van een sterilisatieproject en er onvoldoende capaciteit binnen de stichting is deze groepsreizen te organiseren. Wel worden er mogelijk reizen georganiseerd naar het asiel om de nodige ondersteuning te bieden indien gewenst. Maar daar zal in de loop van 2015 meer duidelijkheid over komen.

Wij hopen onze donateurs en supporters hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er vragen zijn dan kunt u die uiteraard richten aan info@hondenopvang.com.