Nieuwsbrief Augustus 2016

Beste lezer,

De zomer is volop in gang. En de tijd vliegt. De warme fijne dagen lijken altijd sneller voorbij te zijn dan de dagen van de gure herfst en koude winter. Zaak dus om lekker te genieten van het mooie weer. Mede daardoor zijn de vrijwilligers van SDB iets minder actief achter de laptop, maar ze zitten zeer zeker niet stil.

20160726_nieuwsbriefBegin juli zijn Ingrid, Susan en Monique afgereisd naar Orasje. Een stapel zwembadjes en een hoop fijne spullen zaten in de achterbak, die op de terugweg plek bood voor een paar geluksvogels. Kijk snel naar de leuke foto’s van de reis! Er is ook een reisverslag gemaakt. Die leest u hier.

Rubi troffen wij in april in het asiel met een hele nare oude breuk in haar voorpoot.

Een heel bijzonder aardige chirurg bood aan om tegen materiaalkosten de operatie uit te voeren. De ingreep is inmiddels verricht en het herstel gaat voorspoedig.

Rubi heeft nu fijne baasjes waar ze verder mag genieten van haar leven in Nederland.

 

20160726_nieuwsbrief2

Ook reus Max en lieve Liza zijn meegekomen. Twee adoptie op afstand honden waarvan we nooit hadden durven dromen dat ze een baasje zouden vinden. Daar hebben we al meer over geschreven in een eerder nieuwsbericht.

Met Max en Liza gaat het hartstikke goed. Hun adoptanten op afstand krijgen een afsluitende update. We bedanken hen voor de geweldige steun de afgelopen tijd.

We zullen de laatste update later ook algemeen publiceren, maar de adoptanten hebben uiteraard voorrang. Het zijn tenslotte “hun” honden.

 

 

Ondertussen is het in het asiel van Orasje ook flink aanpoten geweest. De honden werden besmet met een virale bronchitis. Ze moesten allemaal behandeld worden en dat kostte heel veel tijd en geld. Gelukkig lijken ze allemaal hersteld.

20160713_nieuwsMaar helaas ook slecht nieuws. Adoptie op afstand hond Gara is overleden. Lieve Gara zit diep in het hart van de medewerkers maar ook bij een aantal Nederlandse vrijwilligers die haar heel erg goed kenden. Voor de adoptanten op afstand toch ook een schok als je hoort dat je lieve adoptie op afstand hond is overleden. We danken ook deze lieve mensen voor hun steun aan Gara al die tijd.

Met het verliezen van Gara, en het vertrek van Max en Liza uit het asiel, zijn er 3 honden minder die op afstand gesponsord kunnen worden. Maar er is nog keuze genoeg, dus we hopen van harte dat u ons en de honden blijft steunen, ze hebben het hard nodig, juist nu.

 

De aankomende periode staan we op een paar evenementen:

21 augustus tuning for Animals nabij Antwerpen, een waar spektakel!

1 oktober doe dag jumper in Zaandam

 

Bedankt

Bea, Henk, Gusta,  Ingrid, Bert, Monique en Susan hebben zich in het zweet gewerkt tijdens de vierdaagse in Nijmegen. Zij stonden met een kraampje langs de route waar gratis drinken en pannenkoeken werden uitgedeeld aan de wandelaars. Een vrijwillige donatie voor onze stichting en het Zeldzame ziekten fonds in ruil voor het lekkers was welkom, en dat brengt de totale opbrengst op maar liefst 375 euro. Dat betekent dus 187,50 voor SDB. Naast de opbrengst van de kraam, is er ook nog sponsorgeld van Ingrid die zelf mee heeft gelopen. Samen met een donatie namens haar zelf is er een totaal opbrengst van 1.824,50. We kunnen het nog steeds niet geloven, wat een bedrag.

20160726_nieuwsbrief8Dank lieve mensen voor jullie keiharde werk, het wordt enorm gewaardeerd! En Ingrid, heel erg bedankt voor je enorme inzet en betrokkenheid. De honden en medewerkers in Orasje hebben het maar getroffen met je.

Links op de foto Ingrid, zij deelde knuffels uit aan de wandelaars!

Re-Trail dogs

Begin juli vond het eerste echte re-trail weekend plaats.
18 herplaatshonden kregen de kans hun neus te steken in de wereld van speuren naar vermiste personen. Archie mocht vanuit SDB meedoen aan het weekend. Nella zorgde in samenwerking met Patrick en Angela voor een ontzettend fijne dag, voor de honden en hun begeleiders.20160726_nieuwsbrief7

Organisator en speurinstructrice Nella Mastenbroek is ontzettend betrokken bij herplaatsers. Ze laat ze al langer kosteloos kennismaken met speuren, het werken met de begeleider en met hun neus  versterkt hun zelfvertrouwen en werkt ontspannend. Daarnaast is het heel erg goed voor de band met de begeleider, waardoor het doorontwikkelen naar een stabiele hond nog beter zal verlopen.

Speuren is een uitgelezen kans voor honden met en zonder rugzak, honden die wel wat meer vertrouwen mogen krijgen in hun eigen kunnen, en honden die gewoon even lekker een dag mogen genieten buiten de kennels.

Nella heeft Re-Trail dogs opgericht, en deze is nu als officiële stichting geregistreerd. We feliciteren haar met deze mijlpaal, en bedanken haar namens de honden, en Archie, voor alle kansen die zij geeft.

Haar pagina geeft meer informatie over het werk van deze stichting, binnenkort is er ook een website.

5050Shop

De 5050shop van Fred en Suze draait op volle toeren. Er zijn flink wat bestellingen afgeleverd, en een mooi overzicht kunt u zien op hun speciale pagina. Tijdens de maand augustus nemen ze geen nieuwe bestellingen aan om de lopende bestellingen allemaal af te ronden. Daarna zijn bestellingen weer welkom.

20160726_nieuwsbrief6

Er zijn al tal van hondenbanken geleverd, dit is een prachtig exemplaar.