Nieuwsbrief April 2014

Beste lezer,

Op het moment dat wij deze nieuwsbrief sturen, zitten we met onze gedachten in Bosnië, we hadden nu volop aan de slag geweest als de vergunningen waren gelukt voor ons sterilisatieproject. Een enorme teleurstelling. Maar we moeten het van ons afschudden, we zijn het de dieren verplicht met goede moed te kijken naar de toekomst. We hopen in september gewoon weer een prachtig project te kunnen draaien, voor de dieren, want daar doen we het voor.

Omdat onze reis in april niet doorgaat, wordt het lastig om op korte termijn nieuwe updates te sturen van de adoptie op afstand honden. Wij zullen er alles aan doen om een dezer maanden een mooie update te sturen! We hebben Svjetlana gevraagd de taak op haar te nemen, ze heeft het al heel druk met de zorgen, maar heeft beloofd haar best te doen.

Om ons eerder geplande sterilisatieproject te kunnen bekostigen, waren we al druk aan het sparen met onze druppelcampagne. Het was nog niet voldoende, en dus kunnen we mooi doorsparen en het bij het eerstvolgende project inzetten. We weten zeker dat het ons gaat lukken, het moet gewoon!

Uiteraard houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Deze nieuwsbrief staat bomvol, we kregen allemaal zulke leuke informatie aangeleverd, onze excuses voor de enorme berg leeswerk, maar we konden niet kiezen.


Vrijwilliger bij SDB

Onze stichting draait volledig op de energie en inspanningen van de vrijwilligers, een topteam. Het leek ons dan ook leuk de mensen achter de stichting zo nu en dan aan het woord te laten, uiteraard niet te vaak, want ze moeten tenslotte wel doorwerken! Dit keer in de nieuwsbrief: Ingrid Merkelbag.

Ik had zelf een leuk idee voor in de nieuwsbrief; SDB vrijwilligers schrijven een stukje over hun werk. Waar ik dan niet aan had gedacht was dat ik zelf de aftrap zou moeten doen. Maar vooruit!

Ik ben Ingrid Merkelbag, 39, en ben sinds september 2013 bij SDB als vrijwilligster. Voor die tijd heb ik voor een paar andere stichtingen vrijwilligerswerk gedaan maar ik miste altijd een goede visie en ik kon me niet altijd vinden in het beleid, vooral door het halen van teveel honden en/of katten naar Nederland. Ik ben helemaal niet tegen het bieden van een geweldig fijn huisje voor de diertjes uit een ander land (ergo: ik heb zelf een griekse hond en 2 griekse katten) maar het moet mijns inziens wel met mate gebeuren. Ik denk dat je het probleem moet proberen DAAR op te lossen.

Maar dan nu over mijn werk bij SDB. Ik ben begonnen met wat administratieve klussen en doe ondertussen al aardig wat :). Ik beheer de vrijwilligersdatabase, ik beantwoord mails van mensen die vrijwilliger willen worden (hebben jullie daar trouwens al eens aan gedacht? we hebben momenteel ook wat vacatures open staan!).  Daarnaast beheer ik de affiliate programma’s zoals Bol.com, Zooplus en doelshoppen.nl .  Bestellingen van de shop op onze website komen ook bij mij binnen, ik doe wat vertalingen voor onze engels website, ik zet advertenties op internet via Google Grants en help wat met de nieuwe website. Oh ja, ik haal ook nog af en toe wat spullen op in mijn buurt, en ik heb een statiegeldzuil in beheer in een supermarkt. Dit is nu een flauwe opsomming geworden van mijn werkzaamheden, maar het punt is dat ik steeds meer ben gaan doen, omdat ik het zo leuk vind ! Het bestuur is leuk, zonder geruzie wat je bij veel stichtingen ziet, je wordt heel erg gewaardeerd om wat je doet, je mag meedenken en bovenal: je mag af en toe genieten van de kookkunsten van bestuurslid Suze en geloof me; dat is een grote plus !

Naast deze werkzaamheden werk ik ook betaald; ik ben parttime medewerkster verzuimadministratie op een MBO. Ik ben dus de minst geliefde medewerker op school, want ik ga ze bellen als ze er niet zijn. Mijn grote passies in mijn vrije tijd zijn dieren (vooral paarden) en fotograferen;  dus vooral het fotograferen van dieren! Ik heb 3 katten en 1 hond. Allemaal afdankertjes.

Nou ik geef het stokje graag door nu aan Arnold en Thea, zij zijn de volgende vrijwilligers in de nieuwsbrief. Bedankt voor het lezen!

Groetjes, Ingrid Merkelbag


Evenementen:

De evenementen komen er weer aan, op een aantal zullen wij aanwezig zijn, wij houden u op de hoogte!

Zoals u misschien al heeft gezien staat er op 3 mei een wandeling gepland:

U kunt uw aanmelding sturen naar nazorgsdb@hondenopvang.com, dan krijgt u ook de routebeschrijving en verdere details van de wandeling. En heeft u nog Douwe Egbertspunten, oude mobiele telefoons of cartridges liggen? Neem ze gerust mee. Ook servies voor onze smijtkraam is heel erg welkom.


Steun uit alle hoeken

We zijn heel erg trots op alle steun die wij krijgen van de hondenprofessionals, zoals van Hondenschool Zwolle!

Tijdens het Animal Event 2,3 en 4 mei zal 10% van de verkoop op de Aaien-eerst-vragen kraam ten goede komen aan onze sterilisatieprojecten. Een geweldig aanbod, waar we enorm trots op zijn.


Tips!
Binnenkort is er een leuke en nuttige tweedaagse cursus EHBO bij honden in Dorst(nabij Breda)

Voor meer informatie kijkt u hier.

Monique Bladder werkt al jaren met honden. Ze is gedragstherapeute, Kynologisch instructeur en heeft de opleiding toegepast diergedrag gevolgd.

Ze is gespecialiseerd in een aantal trainingsmethodes, waarbij het welzijn van de hond het uitgangspunt is.

Ze geeft regelmatige lezingen door heel het land. Een echte aanrader!
Kijk op haar website voor meer informatie over haar werk en haar lezingen.

Het mooie weer is al volop begonnen, het leek ons goed een informatieve link te delen:
Lente en Zomer – 10 waardevolle tips op de Doggo site.


Kent u het al? Hersenwerk voor honden? Het is een geweldige manier om met je hond(en) aan de slag te gaan, vertrouwen te geven, ze uit te dagen op een rustige en leuke manier. Een echte aanrader.

Hersenwerk voor honden is al een aardig begrip binnen hondenland, hoe meer mensen er van horen, hoe beter, dus lees hier een leuk stuk over de kracht van hersenwerk!


Gezocht:

Omdat we behoorlijk wat werk in het verschiet hebben, zijn we altijd op zoek naar mensen die ons kunnen helpen. We zijn specifiek op zoek naar:

Een evenementencoördinator: Wij zoeken een nieuwe collega die een spin in het web wil zijn als het gaat om de coördinatie van evenementen. Het is vooral het beoordelen of een evenement interessant is voor onze stichting, het regelen van eventuele reservering en het bemensen van de kraam. Uiteraard sta je er niet alleen voor, we denken en kijken mee waar nodig.

Evenementen-bemensing: Wij zoeken nieuwe collega’s die ons willen helpen bij het bemensen van de kraam tijdens de evenementen. Evenementen zijn door heel Nederland, en we zijn dan ook op zoek naar mensen in alle regio’s. Een rijbewijs is een groot voordeel, vooral omdat er vaak spullen moeten worden vervoerd. We hebben een hele leuke kraam waar veel bezoekers enthousiast van worden, dus genoeg positieve energie die de dagen op een evenement extra leuk maken.

Heeft u interesse? Mail dan naar info@hondenopvang.com voor meer informatie.


Air Miles

Spaart u Air Miles, maar doet u daar niets mee?
Dan kunt u ons helpen!

Spaart u geen Air Miles?
Dan kunt u ons ook helpen!

Het is mogelijk om reeds gespaarde Air Miles over te maken naar Stichting Dierenopvang Bosnië,
maar als u wilt kunnen we u ook een SDB-Airmilespas sturen zodat u rechtstreeks voor de SDB spaart.

Mocht u geen behoefte meer hebben aan onze nieuwsbrief, of juist een leuk idee hebben om in de nieuwsbrief te zetten, laat het ons dan gerust weten via nieuwsbrief@hondenopvang.com