Nieuws Oktober 2015

29-10-2015

Helaas hebben we door problemen met de vergunningen de afgelopen twee jaar geen echte grote eigen sterilisatiecampagne kunnen uitvoeren. Maar dat betekent niet dat we stilzitten!

We sponsoren doorlopend sterilisaties in Zenica en Orasje, onze vaste projectsteden, waarmee we honderden dieren hebben kunnen helpen.

We ondersteunen daarnaast een grootschalige campagne in Sarajevo van Dogs Trust die veel meer mogelijkheden en middelen heeft om dit soort campagnes uit te voeren. We hebben een hele grote hoeveelheid benches gedoneerd om de sterilisaties te faciliteren. Mede daardoor hebben zij een prachtig aantal sterilisaties en castraties gehaald.
14798 honden zijn geholpen,
2279 kinderen hebben educatie gekregen gericht op omgang met dieren en
103 dierenartsen zijn opgeleid gedurende de afgelopen 3 jaar.

We zijn trots dat we daar aan hebben meegewerkt.

We hebben nu weer een verzoek liggen voor tientallen sterilisaties en castraties in Zenica, maar het wordt voor ons heel erg moeilijk aan dat verzoek te kunnen voldoen.
Helpt u ons met een druppel?

De dieren zijn u eeuwig dankbaar.

 

20151029_nieuws
27-10-2015 Kleine trip naar Orasje

Eind november zullen een paar vrijwilligers naar het asiel van Orasje vertrekken. Er staat van alles op ons te-doen-lijstje. Zoals foto’s maken van de adoptie op afstandhonden voor hun geweldige adoptanten, inventariseren welke honden waar zitten, de recente verbouwing vastleggen, want Max heeft nu eindelijk een mooi eigen kennel en vooral veel knuffelen.

De winter komt er aan en dat geeft ons altijd heel veel zorgen. We sponsoren extra voer, wat normaal al neerkomt op 500 euro per maand, en we kijken goed naar wat het asiel nog nodig heeft om het seizoen weer door te komen.

Vorig jaar hadden ze een groot probleem toen de sneeuw was gevallen. De toegangsweg naar het asiel was volledig dichtgesneeuwd, ze moesten met scheppen de weg vrijmaken. Maar liefst een paar honderd meter met de hand sneeuw wegscheppen is echt geen pretje. Het sponsoren van een sneeuwschuiver voor particulier gebruik is ontzettend duur, maar wie weet kunnen we dat ooit verzorgen.

Er zitten nu ongeveer 130 honden in het asiel, stuk voor stuk schatten. We realiseren ons dat met het 11 jarig jubileum van het asiel in december de senioren nu ook echt oud beginnen te worden. Er zijn er al heel veel 10+, die zullen het asiel nooit verlaten. Gelukkig worden ze goed verzorgd, voor zover de omstandigheden dat toestaan. Maar je hart breekt wel als je ziet dat vooral de jonge honden nog wel een kans krijgen, de oudjes blijven achter.

Er zullen niet veel hondjes mee terugkomen, die mogelijkheid hebben we gewoon niet. Bovendien vinden we het kleinschalige prettiger, daardoor is er meer aandacht voor die paar honden die een kans krijgen. Romeo en Manuela komen zeker mee, twee kleine mallootjes die het enorm verdienen. En wie weet dat we nog een hondje meenemen, maar dat bekijken we als we daar zijn. Voor Besko is nog geen serieuze belangstelling, dus het is nog onzeker of hij mag verhuizen.

Wilt u ons helpen? Dan kunt u altijd een donatie doen ten behoeve van het asiel onder vermelding van Orasje. De donatie kan worden overgemaakt naar NL59INGB0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië.

20151027_nieuws

24-10-2015 13 jaar!

Een puber in mensenjaren, een hoogbejaarde in hondenjaren.

Alweer 13 jaar zet Stichting Dierenopvang Bosnië zich in voor de dieren en de mensen in Bosnië. Een moeilijke opdracht die regelmatig zijn tol eist bij de betrokken vrijwilligers, want het is een eindeloze strijd. Maar wanneer je het pad bewandeld hebt, kun je niet meer terug zonder te denken aan al die lieve dieren die hulp nodig hebt. Je kunt niet meer niets doen, dat is onmogelijk.

We hopen dat we onze missie nog een tijd voort kunnen zetten en veel successen zullen behalen, maar dat kunnen wij niet alleen. Samen met al onze donateurs, supporters en mensen die ons een warm hart toedragen knokken we door, voor de dieren en voor de mensen in Bosnië.

Wij willen iedereen bedanken die ons gedurende de afgelopen 13 jaar gesteund heeft en we hopen nog lang op u te mogen rekenen.

Mocht u ons een cadeautje willen geven, dan vinden we een druppel op de gloeiende plaat heel fijn. Voor 5 euro kunt u een druppel sponsoren zodat wij weer verder kunnen met de resterende 100 honden voor dit jaar in Zenica. U kunt een druppel overmaken op NL59INGB0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië ovv druppel

20151024_nieuws

 

09-10-2015

Het harde werk gaat door!

Want nu de warme maanden achter de rug zijn en de rust in het asiel een beetje is weergekeerd, zullen de nodige zaken weer moeten worden aangepakt.

Er zullen op korte termijn 21 honden worden gesteriliseerd en gecastreerd. Dat moet, want we willen geen “ongelukjes” in het asiel. Er zitten er al genoeg. Gelukkig is er met de lokale dierenarts een deal gesloten en wil hij de operaties voor 30 euro uitvoeren, dat scheelt toch weer een beetje. Maar het is en blijft een rib uit ons lijf.

Daarnaast is Mirko, de eerder gedumpte hond met verwondingen aan zijn voorpoot(zie nieuws 7 september), inmiddels geopereerd. Zijn zere pootje is verwijderd. De operatie werd gesponsord door een vaste fan, waarvoor dank! Hij herstelt nu thuis bij Svjetlana, dan kan ze hem goed in de gaten houden en verzorgen. Het asiel zou nu nog te zwaar zijn voor hem.

20151009_nieuws

Er is ook een lang gehoopt klusproject in het asiel aangepakt, mede door de sponsoring van een aantal Amerikaanse donateurs via Animal Kind International, wordt een nieuw kennel voor Max gebouwd en een quarantaine aangelegd voor gedumpte hondjes. Het is en blijft een risico als nieuwe honden het asiel binnenkomen, het is dan ook een verplichting om een kleine quarantaine te hebben. Uiteraard zijn de standaarden niet hetzelfde als in Nederland, maar het is belangrijk dat ze vooral apart zitten van de vaste bewoners.

Misschien dat we eind november het asiel nog bezoeken voor de laatste keer dit jaar, vooral om de honden te knuffelen, maar ook om de adoptanten op afstand te voorzien van een leuke update van “hun” hond.