Nieuws November 2016

27-11-2016 Nieuw veldje op het asiel

Kijk, een mooi bericht van Svjetlana uit Orasje!
Dzeri, Vrcko, Djozefina en Ceca zijn honden die al heel lang in het asiel zitten en daarom probeert Svjetlana hun leventje op hun oude dag wat comfortabeler te maken. Ze hebben nu meer ruimte en kennels die altijd openstaan zodat ze de ren in kunnen. Wat geweldig!

 

20161127_nieuws14-11-2016 Bezoek aan het asiel

Ingrid, Annemarie, John en Henk hebben gisteren een bezoek gebracht aan het asiel van Orasje. Ze hebben een deel van het door Smolke gedoneerde voer meegenomen. Daarnaast zijn er dekens meegebracht omdat daar een ernstig tekort aan is.

De honden zagen er geweldig uit, we zijn blij dat er zo goed voor ze gezorgd wordt. Een aantal honden krijgen een kans op een nieuw leven in Nederland. Ze worden niet via ons herplaatst maar door het asiel in Bruchem.

Voor door Svjetlana gemaakte foto’s van het bezoek klikt u op deze link.

10-11-2016 KERSTKAARTEN VOOR ONZE HONDEN IN ORASJE

De winter staat voor de deur en die is koud in Bosnië. Dit betekent dat er extra voer en dekens nodig zijn in het asiel in Orasje. Om dit te bekostigen heeft SDB een beroep op haar reserves moeten doen. Er zitten momenteel ongeveer 150 honden en daarom blijft uw steun hard nodig.
Dit kan nu ook door het bestellen van kerstkaarten. Op bijgevoegde foto’s vindt u in totaal 36 verschillende kaarten. U bent helemaal vrij in het kiezen van foto’s (overigens allemaal foto’s van onze adoptie-op-afstand honden), achtergronden en teksten en alles wordt voor u naar wens gemaakt.
De kaarten worden op fotopapier geprint en zijn enkelzijdig. We brengen de verzendkosten in rekening en vragen verder een vrijwillige bijdrage die volledig ten goede komt aan Stichting Dierenopvang Bosnië.

Stuur een mail naar adoptieopafstand@hondenopvang.com voor meer informatie! Liever digitaal? Dat kan natuurlijk ook, we zien uw bestelling graag tegemoet.

Op de foto een paar voorbeelden van de mogelijkheden.

20161110_nieuws9 20161110_nieuws8 20161110_nieuws7 20161110_nieuws6 20161110_nieuws5 20161110_nieuws4 20161110_nieuws3 20161110_nieuws2 20161110_nieuws

05-11-2016

Afgelopen week zijn de updates van de adoptie op afstand honden verzonden.
 
Niet gehad maar wel verwacht? Laat het weten via adoptieopafstand@hondenopvang.com
 
Met de bijdrage vanuit adoptie op afstand kunnen we een groot deel van de kosten voor het asiel betalen. Er is helaas een toename van honden de afgelopen periode. Uiteraard hebben ze het goed in het asiel, maar we zien liever dat het aantal wat lager ligt.
 
Het aantal senioren blijft toenemen, vooral met wat kleine mankementen hier en daar. Het is fijn dat ze goede verzorging krijgen, maar sneu om te zien dat de ouderdom toeslaat en ze weer een winter in gaan met hun oude lijven.
 
We willen alle adoptanten op afstand heel erg bedanken voor hun steun, namens alle dieren in het asiel, de medewerkers, maar ook de vrijwilligers van Stichting Dierenopvang Bosnië!
20161105_nieuws

04-11-2016 Donatie voer

Dank lieve mensen van Smølke!
De pallet met het gewonnen voer is vandaag afgeleverd en wordt binnenkort deels meegenomen naar de honden in Orasje!

20161104_nieuws

01-11-2016 Update Mirna

Herinneren jullie je Mirna nog? De witte hond die langs de kant van de weg werd gevonden door Elvira?

Een flink aantal donateurs heeft er destijds voor gezorgd dat Mirna geopereerd kon worden. Nu woont ze in Nederland. Ze is door een andere organisatie herplaatst en maakt het heel erg goed.

We zijn blij om zo’n fijn en positief nieuws te horen. Mede dankzij jullie kreeg ze deze kans: BEDANKT!

Hieronder de update van haar huidige baasjes:

Hallo,

Wij zijn Jan en Ellen Hofman, we wonen in Hoevelaken. Al langere tijd wilden we een hond. Maar we waren te vaak van huis. Je neemt geen hond in huis om hem vervolgens dagen achtereen alleen te laten zitten.

Maar na de zomer startte Jan met een andere baan waarbij hij één dag in de week thuis ging werken. En ik, Ellen, ging terug van 4 naar 3 dagen werk in de week. Aangezien zoonlief ook nog thuis woont werd de knoop doorgehakt: het hondje kan komen.

Op een site zag ik foto’s en een filmpje van Mirna. Ik was direct weg van haar. Zo’n lieve uitstraling, ik wist meteen: dit is ons hondje. Het feit dat ze haar bekken gebroken had en een gebroken achterpoot had verontrustte me geen moment. Geen twijfel, Mirna hoorde bij ons.

En nu is ze reeds 5 weken bij ons en het gevoel was juist. Ze is ontzettend lief, gezellig, tikkie ondeugend af en toe maar het is ook een jonge hond. Al snel realiseerde ik me hoe bijzonder het was dat deze hond helemaal uit Bosnië hier bij ons op haar plekje is. Dat hebben wij én Mirna te danken aan Elvira, die haar na haar auto-ongeluk heeft opgeraapt. Zij had zo’n groot hart om zich te ontfermen over zo’n kwetsbaar en hulpbehoevend beestje. Later hoorden we van Elvira dat er via een organisatie geld beschikbaar was gesteld om de operatie uit te voeren. Dan voel je je heel dankbaar. Dankzij al deze lieve en gulle mensen is Mirna nu bij ons. Fantastisch dat het zo heeft mogen gaan want we zijn zo ongelooflijk blij met haar.

De achterpoot zal wel een zwakke plek blijven bij Mirna, hoewel de dierenarts alhier vond dat de operatie kundig en goed was uitgevoerd. Maar ze rent en speelt dat het een lust heeft. Ze heeft feitelijk geen beperking.

20161101_nieuwsVia deze weg willen we jullie organisatie heel hartelijk bedanken. Mede dank zij jullie is Mirna nu bij ons en genieten wij volop van haar.