Nieuws November 2015

30-11-2015

We zijn weer veilig thuisgekomen met een paar geluksvogeltjes.

Uiteraard volgen de verslagen zo snel mogelijk, we moeten eerst even bijkomen!

28-11-2015

De laatste dag in het asiel, altijd lastig.

We hebben veel geknuffeld, heel veel foto’s en filmpjes gemaakt voor de adoptie op afstand honden en ons een beetje geestelijk voorbereid op de lange rit terug.

Een paar foto’s om jullie mee te laten delen in ons geluk 🙂

En nog meer moois, herinnert u zich deze nog nog nog… (Ok, let niet op de stem, zo is Suze nou eenmaal…)

Hier vindt u de link naar het filmpje van april!

27-11-2015

Soms is het maar wat lastig om zakelijk te blijven denken, vooral als je al die lieve honden om je heen hebt, stuk voor stuk schatten die alleen het allerbeste verdienen. We kunnen niet altijd helpen, maar zo nu en dan springt een hondje je hart binnen en is het maar moeilijk wegkijken.

Gisteren ontmoetten we Eni, een heel lief klein meisje. Hinkend liep ze door de kamer van het huis van Svjetlana, overduidelijk last van haar pootje. De lokale dierenarts heeft een patella luxatie vastgesteld, hij had aangegeven de operatie uit te kunnen voeren voor een veel lagere prijs dan in Nederland. Dat is dus beter voor de kostenpost.

Eenmaal in het hotel bleef ze in onze koppen spoken, het arme kleine ding.

Vanmorgen haalden we Svjetlana op bij haar thuis, maar voordat we er waren hebben we overleg gepleegd met onze dierenarts in Nederland. Gebrainstormd en besloten dat we het in Bosnië laten doen als de arts aangeeft het goed aan te kunnen. Een hele opluchting dat ik een beslissing kon nemen.20151127_nieuws

Eenmaal bij Svjetlana zagen we Mirko, de hond waar de poot van is geamputeerd. Het leek wel slagerswerk, dezelfde slager die ook de kleine Eni moest opereren aan haar patella luxatie… Voor mij het moment om de beslissing volledig met mijn hart te nemen.

Eni gaat mee naar Nederland!

Eni verdient het zo, het is een tophondje en ze heeft nu veel te veel pijn aan haar pootje. We weten dat we afwijken van dat wat we normaal doen, maar soms moeten we ons gevoel volgen en een hond helpen die het enorm verdient. We zamelen normaal geen geld in voor individuele honden, we zijn ons bewust van het feit dat we hiermee een grens overgaan, maar soms wint de emotie.

De foto’s van vandaag kunt u vinden via deze link!

26-11-2015

De eerste dag zijn de foto’s een beetje karig, nou, er zijn er wel veel, maar die zijn voor de adoptanten op afstand 😉
Het nadeel van een bezoek tijdens deze omstandigheden is dat de dagen kort zijn, het licht heel slecht en de honden relatief korte uitlaatrondes krijgen ivm de kou en de korte dag.
Morgen hopen we meer foto’s te maken, want zo kan dit natuurlijk niet!

24-11-2015

Morgen vertrekken een aantal vrijwilligers naar het asiel van Orasje, en dan volgen er uiteraard snel foto’s en verslagen van de avonturen.
Vooral de adoptie op afstand honden zullen voor hun adoptanten worden gefotografeerd en geïnterviewd. Wat speelt er momenteel in hun leven, hoe zien zij de toekomst, en zijn ze klaar voor de winter? Allemaal belangrijke vragen, we zijn benieuwd naar de antwoorden. Ook een hond op afstand steunen? Kies maar uit, ook al is dat bijzonder lastig omdat ze allemaal fantastisch zijn!

Helaas zijn er ook weer een paar nieuwe scharminkels in het asiel!
En voor wie denkt dat de windhonden Bosnië niet bereiken… Er is vlakbij Orasje een renbaan, een afschuwelijke plek. Honden die niet meer voldoen worden afgemaakt of gedumpt, wetende dat er nog overal mijnen liggen niet echt een fijn idee. We zijn heel benieuwd naar Snupi, een windhond met geluk, want hij zit nu bij Svjetlana in huis om te herstellen.

20151124_nieuws

Omdat het bijna sinterklaas is mogen de medewerkers van het asiel van Orasje hun schoentje zetten… Nou ja, zoiets.
We hebben nav de oproep goede schoenen gekocht voor ze, want ze zitten iedere dag in het asiel, en met de aankomende kou is dat gewoon noodzaak.
Mocht iemand de schoenen mee willen sponsoren, dat is altijd welkom! De schoenen zijn er dus al, maar de rekening is best stevig.
NL59INGB0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnie ovv Orasje, dan komt het helemaal goed.

15-11-2015

Vandaag stonden we op het eerste grote indoor evenement van DogWalkTrail.
 
Gisteren trapten we af met een wandeling met een hoop honden en serveerden we koffie en thee, vandaag stonden we met onze kraam vol leuke spullen.
 
De totale opbrengst van dit weekend is 230 euro. We zijn blij dat we de kans krijgen om deel te nemen aan de activiteiten van DWT, het is een geweldige organisatie voor de hond en de mens er achter :).
 
Een extra bedankje voor Bianca van Leeuwen die Stichting Dierenopvang Bosnië een warm hart toedraagt!
 
Klik hier voor meer info over de activiteiten van DWT.
 

09-11-2015 Max en Lisa blij!

Afgelopen weken is er hard in het asiel gewerkt. De winter komt er aan en dus moeten de hokken geschikt gemaakt worden voor de winterse buien. De zij en achterkanten worden voorzien van dik zeil en er wordt onderhoud uitgevoerd aan alle ijzeren panelen. Maar de belangrijkste klus was er eentje waar niet alleen de vrijwilligers om zaten te springen, maar vooral Max en Lisa.

Deze boenders zaten al een tijdje samen in een veel te klein kennel. AKI besloot een nieuw hok te sponsoren en een aantal vaste donateurs hebben ook een duit in het zakje gedaan om het hok perfect te laten worden. We hebben een foto waar het niet helemaal duidelijk is hoe het er uit ziet, maar het is in ieder geval iets. Als we zelf een bezoek brengen aan het asiel eind november, zullen we zorgen voor betere foto’s!

Max en Lisa zijn blij met hun nieuwe ruime verblijf en wij ook! Dank AKI en donateurs.

20151109_nieuws

 

02-11-2015

Er staan verschillende baliehuisjes door het land om geld op te halen voor onze sterilisatieprojecten.

De locaties verschillen enorm, van dierenarts tot snackbar, ons huisje vindt zijn plek doordat vrijwilligers zich inzetten om geld bij elkaar te sprokkelen en de stoute schoenen aantrekken verschillende locaties te benaderen.

Snackbar Rozengaarde in Doetinchem heeft de afgelopen maand 60 euro opgehaald, geweldig. Maar ook dierenartsenpraktijk Ter Aar-Nieuwkoop is heel erg actief in het ophalen van donaties via het baliehuisje. De afgelopen periode leverde maar liefst 109,51 op, waanzinnig.

We zijn dankbaar voor alle plekjes die de huisjes hebben gevonden en hopen dat er nog veel volgen. Dank aan de mensen die zich hier voor inzetten.

20151102_nieuws