Nieuws Maart 2016

30-03-2016

Aankomend weekend zal het vervolg plaatsvinden van de sterilisaties in maart. Zie ons eerder nieuws!
 
We hopen dat het ze goed zal gaan, want de vrijwilligers zijn allemaal redelijk aan het einde van hun latijn. Er zijn ontelbaar veel incidenten met aangereden en gewonde honden. Sapa is de enige club die zich bekommert om al het dierenleed, ze staan dag en nacht klaar, allemaal vrijwillig. Petje af dat ze gewoon dit weekend weer doorgaan om zoveel mogelijk dieren te steriliseren.
 
Helpen? Dat kan!
 
Maak een donatie over op NL59 INGB 00094 746 94 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië ovv druppels. Wij zorgen dan dat het bij het geweldige team terecht komt.

22-03-2016

Huishoudelijke mededeling:
 
Binnenkort zal de postbus verhuizen van Dordrecht naar Wormerveer!
 
Voor iedereen die wel eens wat verstuurt naar de postbus, we zullen de nieuwe gegevens communiceren zodra de verhuizing definitief is!
 
Voor iedereen die nog drukwerk heeft liggen, we zijn ons bewust van de verspilling en hebben zoveel mogelijk flyers opgemaakt voordat de wijziging werd doorgevoerd. Het kan dus zijn dat er verouderd drukwerk verspreid wordt. Eventueel nieuw drukwerk wordt zonder adresgegevens gemaakt, zodat toekomstige adreswijzigingen geen impact hebben.
 
Wanneer u vragen heeft, dan kan dat altijd via info@hondenopvang.com
20160322_nieuws

21-03-2016

Afgelopen weekend is er een mini sterilisatieronde geweest in Zenica.
Een ontzettend belangrijk weekend, want dit kan bepalend zijn voor de toekomst van de projecten in Zenica.

Wij kunnen niet doorgaan met eeuwig sponsoren, want onze bronnen drogen een beetje op. Dus moeten we inventief zijn en kijken naar de kansen.

Aangezien Dogs Trust al in Sarajevo actief is, en dat niet ver ligt van Zenica, kijken we naar de mogelijkheden om Dogs Trust misschien ook daar projecten te laten draaien. Hun mogelijkheden zijn zoveel groter en beter.

Het zou geweldig zijn als zij ons werk daar kunnen voortzetten, we hopen het heel hard dat het gaat lukken.

Afgelopen weekend zijn er in ieder geval weer 26 honden geholpen door het mini-top-team.

We hebben jullie hulp hard nodig om nog een paar proefweekenden te organiseren, zodat we kunnen aantonen dat we echt volgens de regels werken. Doneer een druppel op NL59 INGB 00094 746 94 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië ovv druppel. Alvast bedankt namens de honden!

Op facebook hebben we een album met foto’s, die kunt u ook bekijken zonder facebook account!

18-03-2016

Vandaag hebben we weer een deel van de kosten betaald voor de sterilisaties in Zenica.
We proberen het project onderdeel te krijgen van het grote project in Sarajevo, maar we moeten daarvoor nog een paar keer investeren.

Druppels zijn nog steeds heel erg welkom. Het lijkt misschien wat stil, maar de voorbereidingen voor een paar weekenden zijn in volle gang.

Voor 5 euro kunt u al en druppel op de gloeiende plaat zijn!

Maak uw bijdrage over op NL59INGB0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië onder vermelding van “druppel”.

04-03-2016

We zijn ontzettend trots!20160304_nieuws

Sinds een aantal jaar richten we ons op de samenwerking met, en opleiding van, Bosnische dierenartsen. We zijn maar een kleine stichting en kunnen daarom maar kleine stappen maken. Maar we zien nu opeens een geweldig effect.

Een van onze vaste artsen tijdens de lokale sterilisatieprojecten heeft nu een baan binnen het programma van Dogs Trust, onze grootste en meest machtige partner in Bosnië. Dankzij zijn deelname aan onze sterilisatieprojecten de afgelopen jaren en de aanbeveling die we hebben geschreven waarin we, terecht, vol lof over hem waren, is hij aangenomen op een prachtige positie.

Dat geeft ons een gevoel dat we wat bereiken, dat we een klein radertje zijn in de voorzichtige verandering.

We wensen Mirza heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging en kijken met plezier terug op de samenwerking. We hopen dat hij af en toe nog tijd vrij kan maken om ons te ondersteunen bij de lokale projecten!