Nieuws Juni 2016

28-06-2016
Het is stil op onze nieuwspagina. Door vakantie en andere bezigheden lopen we wat achter in de verslaglegging, wij beloven beterschap!
Sinds 2009 hebben wij heel erg veel sterilisaties uitgevoerd en gesponsord in onze vaste projectstad Zenica. Sinds de start zijn er onder onze aansturing al 1.800 dieren geholpen. Voor een kleine stichting toch een flink getal.
 
Maar met de grote hoeveelheid honden op straat is het lastig om het onder controle te krijgen. Ook voor de lokale vrijwilligers is het een fikse strijd die maar nooit lijkt te stoppen, ook al beginnen ze het verschil te merken.
 
Met onze beslissing om onze activiteiten af te bouwen, brengt dat ook Zenica in gevaar. Want als de sterilisaties niet doorgaan, dan groeit de populatie weer.
 
Een goede reden om Dog’s Trust om hulp te vragen. Na een paar proefweekenden waarin het team heeft laten zien dat zij werken volgens de protocollen, lijkt er een grote kans op een structureel vervolg. De volgende stap is het opstellen van een projectplan, maar dat zijn details.
 
Concreet houdt dit in dat Dog’s Trust de sterilisatieprojecten overneemt en samen met de lokale vrijwilligers het werk zal voortzetten.
 
Wij zijn hier ontzettend blij mee, omdat we daarmee de toekomst veilig hebben gesteld, ondanks onze beslissing om te stoppen.
20160628_nieuws