Nieuws Januari 2016

27-01-2016

Onlangs vond er een verschrikkelijke aanslag plaats op een hondenpopulatie in Tuzla. Veel honden vonden de dood, een aantal zijn gelukkig op tijd gevonden. Ook in een ander deel van Bosnië worden honden op verschrikkelijke wijze om het leven gebracht.

Om de vrijwilligers in Tuzla te ondersteunen sponsoren we voer, want ze hebben een hoop extra bekjes te voeden.

 
Omdat de winter zwaar is hebben we besloten ook Fedin te steunen. Hij heeft een klein asiel en doet het geweldig. De honden en katten worden er allemaal geweldig verzorgd. Ook hij krijgt een donatie om de kosten te betalen.
 
Daarnaast zijn we aan het kijken hoe we de honden op een andere locatie kunnen ondersteunen, maar dat is nog onzeker.
 
Mocht u willen helpen om deze donaties mede mogelijk te maken, dan houden we ons aanbevolen.
NL59 INGB 00094 746 94 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië. Alle bee(s)tjes helpen!

15-01-2016

Eni, weet u het nog?

Eni kwam eind november mee, omdat ze te krakkemikkig was om achter te laten. Dit is de zogenaamde uitzondering op de regel, soms moet je gewoon een klein beetje toegeven aan de emotie, een heel klein beetje 😉

We kregen heel veel steun van lieve mensen en vandaag wordt ze geopereerd.

Willen jullie heel hard duimen voor dit kleine lieve wurmpie?

Op haar eigen facebookpagina kunt u de avonturen volgen.

20160114_nieuws

14-01-2016

We zijn alweer 2 weken in het nieuwe jaar en door omstandigheden niet in de gelegenheid geweest om eerder een update te plaatsen.

Uiteraard wensen wij mens en dier een mooi en zorgeloos 2016.

Eind vorig jaar zijn we met een grote groep vrijwilligers om tafel gegaan om te kijken naar waar SDB staat en wat de plannen zijn voor de komende periode. Voorafgaand aan deze bijeenkomst hebben we de vrijwilligers een enquête gestuurd, daar zijn een hoop antwoorden gegeven op de gestelde vragen. Om de enquête te bekijken klikt u hier.

Ondertussen doet de winter flink zijn intrede in Bosnië. Ook de honden in Orasje hebben het zwaar tijdens de koude maanden. De medewerkers zijn er relatief kort omdat het zo snel donker is en het werk is loodzwaar. Er wordt standaard meer gevoerd omdat de honden ook mee verbranden. De hokken worden gevuld met stro en een warme deken, en er worden zeilen geplaatst om de ergste koude wind buiten de kennels te houden. Duimen dat de honden het allemaal aan kunnen, zeker met die oudjes die er zitten is het een grote zorg.

Het is nog niet bekend of er een reis naar Orasje zal plaatsvinden, maar mocht u overwegen eens mee te gaan, laat het dan weten via info@hondenopvang.com, wij beantwoorden uw vragen graag.