Nieuws Augustus 2016

30-08-2016

Trouwe donateur en vrijwilliger Astrid is werkelijk midden in de zomer jarig, wanneer iedereen op vakantie is, en viert daarom haar verjaardag maar eens in de 10 jaar, maar dan uitgebreid en buitenshuis.
 
Voor haar 60e verjaardag had ze 60 mensen uitgenodigd; op de uitnodiging werd verzocht ipv een cadeau een donatie te doen . Aan het einde van de dag bleek in het SDB huisje 740 euro te zitten.
Tijdens het feest trad een dierenvriend op die Astrid in het circuit heeft leren kennen. Zijn repertoire staat bol van Elvis nummers en zijn gage doneert hij aan zijn stichting voor Spaanse zwerfhonden. Voor deze gelegenheid zong hij voor een vriendenprijs, die helemaal naar de Spaanse honden gaat.
 
Samenwerken blijft het beste, we geven elkaar vleugels om te kunnen blijven vliegen!
 
Dank Astrid, en nog van harte gefeliciteerd!
 

24-08-2016 Bestuursmededeling

 
In mei 2016 kwam vanuit Stichting Dierenopvang Bosnië (SDB) een bestuursmededeling over het afbouwen van de activiteiten van de stichting. Dit kwam bij veel mensen als een schok.
 
Wij hebben de afgelopen periode gekeken naar de mogelijkheden om het asiel van Orasje te kunnen blijven steunen. Samen met WereldAsielen (WA) zijn we overeengekomen dat zij het asiel als structureel project overnemen. Een aantal vrijwilligers van SDB zal hun werkzaamheden voortzetten binnen WA na de afbouw.
 
De honden in het asiel van Orasje verdienen de steun en wij willen graag samen zorgen voor een continuering van hun veilige verblijf in het asiel. We zijn dan ook blij dat deze oplossing is gevonden.
 
De details zullen in de loop van de komende maanden worden uitgewerkt, vooralsnog verandert er niets voor onze donateurs.
 
WereldAsielen herplaatst geen honden. Eventuele adopties zullen dan ook via andere kanalen moeten lopen.
 
We hopen dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd, maar uiteraard zijn vragen meer dan welkom. Deze kunt u stellen via bestuur@hondenopvang.com of via info@wereldasielen.nl
 
Met vriendelijke groet,
 
De besturen van Stichting Dierenopvang Bosnië en WereldAsielen

23-08-2016 Bedankt

20160823_nieuwsAllemaal kleine en grote acties maakten dat we de aankoop van het voer afgelopen maand weer wat makkelijker konden bekostigen, het is fijn als het niet ten koste van de reserves gaat, en de buikjes moeten toch vol!

Rob en Marleen passen ieder jaar weer op honden die het fijn vinden om in een rustige omgeving te verblijven tijdens de vakantie van hun baasjes. Dit jaar kwam Bobi weer logeren. De vergoeding voor het verblijf werd overgemaakt naar onze stichting, waarvoor heel veel dank. 250 euro werd er gedoneerd voor de logeerpartij, een geweldige opbrengst. Echt fijn.

Doris van yogapoint in Arnhem verkocht t-shirts, de opbrengst was 95 euro. Geweldig bedankt Doris!

Jackie van Dorresteijn is al langer betrokken en was onlangs jarig, ze doneerde haar verjaarsgeld aan de dieren, maar liefst 100 euro maakte ze over. Super lief, dank je wel Jackie.

Ingrid van de Berg heeft tijdens, voor en na de wandelvierdaagse haar best gedaan zoveel mogelijk fondsen te werven met allerlei acties. De opbrengst is eigenlijk niet te geloven. 2.000 euro werd er opgehaald dankzij haar inspanningen. Waanzin! Dank Ingrid, voor je onuitputtelijke inzet.

Stef Roovers organiseerde het jaarlijkse Tuning for Animals, en ondanks dat we het al genoemd hebben willen we hem echt heel erg bedanken voor alles wat hij doet voor de dieren. Stef is een echte kei!

Naast deze kanjers zijn er een heleboel mensen die de dieren in het asiel maar blijven steunen, en dat vinden we echt geweldig. Namens de dieren een hele dikke hondenkus voor jullie allemaal!

22-08-2016

Gisteren stonden wij op het jaarlijkse autofestijn Tuning for Animals in Meer, België. Dit evenement wordt ieder jaar met veel passie georganiseerd door Stef Roovers en zijn team.
 
Ieder jaar mag Stichting Dierenopvang Bosnië hier met een kraampje staan. Dit jaar besloten we de 5050 kraam neer te zetten.
 
Helaas was het weer echt verschrikkelijk, waardoor veel bezoekers in of bij hun auto bleven. De verkoop viel wat tegen, maar gelukkig kreeg SDB een donatie namens de organisatie.
 
Dank Stef, we zijn er heel erg blij mee.
 
Een aantal items van de kraam zijn meeverhuisd met Maaike Vindevogel, zij steunt ons al jaren, en gaat kijken of ze de items kan verkopen tijdens shows en evenementen waar ze staat met haar trimsalon. Hondenkapsalon Lovely. Dank Maaike, voor je steun.

07-08-2016 Honden in het zonnetje: Zuti

We zullen af en toe een langzitter in het asiel van Orasje in het zonnetje zetten, omdat ze het verdienen. Dit keer: Zuti

Augustus 2008 reisden Cokkie, Winan, Fred en Suze via Bihac naar Orasje voor een week genieten en zwoegen. In Bihac woont Elvira, zij ving destijds al honden op en doet dat nog steeds. Een aantal honden hadden het geluk onderdak te vinden in het asiel van Orasje, zo ook Zuti.

20160807_nieuws2

Zuti kwam, zag en overwon. Een bonk liefde zonder ook maar een flintertje kwaad in zijn lieve gouden donder. Hij is dol op knuffelen, wil het liefst gewoon lekker bij je zitten en krijgt nooit genoeg van een aai over zijn lieve bolletje.

Het is wel een beetje een rare mix, laag op zijn poten, maar het lijf van een volwassen herder.

Afgelopen april keken we hoe hij zou reageren op drukke kleine pups. Vol vertrouwen zette Svjetlana het kleine grut met hem op het veld. Hij deed het geweldig. Het boeide totaal niet. Opa keek eens naar het spul en ging lekker liggen. Hij maakt zich maar weinig druk, hij kwispelt vooral als hij denkt dat er een kans is dat je naar hem toe komt voor een knuffel. Het liefst klimt hij op je schoot voor een potje ongestoord liefhebben.

Zuti staat hoog op het verlanglijstje van een aantal vrijwilligers om hem ooit eens aan de mens te helpen, maar ja, komt tijd komt raad.

Zuti is nu minimaal 10 jaar oud, want toen hij meekwam naar Orasje was hij echt wel ruim volwassen.

Het is een ontzettend lieve bink en we hopen nog lang van hem te mogen genieten.

20160807_nieuws

05-08-2016

Afgelopen week is de nieuwsbrief verzonden en alle adoptanten op afstand hebben een kleine update gehad van hun hond(en).
Mocht u niets ontvangen hebben, maar wel een hond op afstand hebben, laat het ons weten.

De nieuwsbrief vindt u hier.

En omdat wij leuk nieuws graag delen, hieronder de update van Max en Liza als extraatje!

In april waren 5 dames naar Orasje. Dit hebben jullie vast al voorbij zien komen op de site of op facebook. Tijdens die reis kwamen er 5 honden mee naar Nederland en omdat de 4 meereizende dames op slag verliefd werden op Rubi werd er vanaf toen een plan gesmeed hoe zij Rubi konden gaan ophalen. Dat was al een hele onderneming op zich omdat Rubi een oude fractuur had die nodig geopereerd moest worden.

Hiervoor zijn de dames aan de slag gegaan, er werd ruchtbaarheid gegeven aan de op touw te zetten onderneming en mede daardoor werden er aan wie maar wilde de foto’s getoond van de reis in april. En zo kwam het dat Diny ( de tante van 1 van de dames) Max zag…. Ze vond hem leuk, eigenlijk ook wel heel erg leuk. Maar toen ze thuiskwam en de foto aan haar man Bernard liet zien was het liefde op het eerste gezicht. En nog dezelfde avond was er druk app-verkeer of “Als Rubi dan toch opgehaald werd, Max niet mee kon komen?”

Om een lang verhaal kort te maken , geschiedde aldus : )

De voorbereidingen waren in volle gang toen ter sprake kwam dat het dan ook wel weer heel erg sneu was dat Liza ( die altijd al een kennel deelde met Max) dan op 11 jarige leeftijd ineens zonder grote beer Max kwam te zitten. En door haar leeftijd, maar zeker ook omdat ze epilepsie heeft, vast niet makkelijk te plaatsen zou zijn bij iemand in Nederland. Dus tja…dan zit er maar 1 ding op toch? Wat hebben Diny en Bernard een groot hart! Zij besloten dat hun hart groot genoeg is voor zowel Max als Liza! Dat had niemand kunnen verzinnen….

De reis met Max en Liza verliep heel voorspoedig. Waren er vooraf nog zorgen of Liza het allemaal wel aankon, bleek dit later helemaal niet aan de orde. Alleen “prinses Rubi” liet onderweg af en toe van zich horen maar de rest was heel erg rustig. Super knap om te zien hoe de honden zich tijdens zo’n reis gedragen.

Eenmaal aangekomen in hun nieuwe habitat bij Diny en Bernard was het mooie hok klaar. Uiteraard was alles eerst heel onwennig. Zomaar in een vreemd land, met vreemde geluiden en vreemde mensen. Maar na 1 onrustige nacht doen zowel Max als Liza alsof ze werkelijk nooit ergens anders hebben gewoond dan hier. 20160726_nieuwsbrief2

Ze gaan 3x per dag een flink stuk aan de riem (nooit eerder gedaan, maar ook dit doen ze alsof ze dat elke dag al deden) lopen. De woning ligt precies naast een landgoed met een enorm hertenkamp. De herten op zich zijn geen probleem, alleen die grote met het gewei krijgt wat extra aandacht van Max. Liza is vooral druk tijdens het lopen met snuffelen naar alles wat lekker ruikt.
Na het wandelen zijn ze dan ook echt heel erg moe, moe van alle indrukken.

Langzamerhand is er contact met de 3 andere honden die ook bij Bernard en Diny zijn, maar dat moet nog langzaam opgebouwd worden. Al met al maken ze het bijzonder goed. Max zijn haren groeien weer een beetje aan ( hij was nogal rigoureus geknipt in Bosnië) en beide , maar vooral Liza, komen lekker wat aan in gewicht. Dat was in het geval van Liza ook echt wel nodig.

Voor alle jaren dat u Max of Liza als adoptie-op-afstand-hond heeft gesteund, willen wij u bedanken. En mocht u de maatjes van Max en Liza( die helaas wel in Bosnië moesten blijven) willen blijven steunen dan hebben we natuurlijk nog andere lieve adoptie-op-afstand-honden.