Nieuws April 2016

27-04-2016 Koningsdag

Nisa stond vandaag een paar uur op de vrijmarkt. Ze wilde persé staan voor het goede doel, want ze kan het niet uitstaan als mensen lelijk doen tegen dieren.
 
“dieren zijn veel belangrijker dan geld, dus daarom verkoop ik mijn speelgoed waar ik toch niet meer zo vaak mee speel”
 
De opbrengst is maar liefst 21 euro, we zijn hartstikke trots op haar!
Koningsdag

27-04-2016

Iedere maand maken we een donatie over naar het asiel van Orasje. De mensen die er werken en de honden die er wonen zijn daar natuurlijk enorm mee geholpen.

Naast de vaste bijdrage betalen we eens per kwartaal ook de aankoop van het voer.

Om de maagjes te kunnen vullen hebben we nu ook weer een flinke bijdrage moeten overmaken, maar liefst 1500 euro voor de aankoop van het droogvoer.

De bijdrage van de donateurs aan onze adoptie op afstandhonden dekken voor een deel de kosten van het asiel. En daar zijn we vreselijk dankbaar voor.

Onze ambassadeurs vertegenwoordigen het asiel. Dus mede namens Liza, een van de adoptie op afstandhonden, zeggen wij:

20160427_nieuws

24-04-2016

Een van de medereizigers van afgelopen week schreef een verslag van haar ervaringen in het asiel van Orasje.

Lees en daarmee voel je ook een beetje hoe het is om een bezoek te brengen aan het asiel.

21-04-2016

De foto’s van de afgelopen reis staan nu allemaal online, klik hier op ze te bekijken.

De adoptanten op afstand zullen snel een update met foto’s van “hun” hond krijgen!

17-04-2016

20160416_nieuws
Vandaag rijden de reizigers terug naar Nederland. Een paar heerlijke dagen in het asiel van Orasje nemen zij mee in hun reistas. Samen met een paar geluksvogels komen zijn vanavond aan.
Foto’s volgen zo snel mogelijk.
16-04-2016 Update Mirna
Mirna begint aan haar herstel. Ze loopt weer een beetje, zonder haar geopereerde poot te belasten. Ze heeft in ieder geval haar strijdlust weer terug, en dat is al een hele stap.
We willen iedereen bedanken voor de steun. Het bedrag van de operatie is niet gehaald, maar we zijn al heel erg blij met de steun, en er is maar liefst 920 euro gedoneerd. Dat is een geweldig mooi bedrag waar ze vast en zeker het overgrote deel mee kunnen betalen.
We hopen dat er voor Mirna een veilige plek gevonden wordt waar ze verder aan haar herstel kan werken. We blijven haar volgen.
Voor wie nog een kalender wil bestellen, dat kan! Stuur een bericht naar info@hondenopvang.com en de volledige 5 euro gaat naar de operatie van Mirna.
20160416_nieuws
15-04-201620160415_nieuws

Stichting Sterilize dogs van Trudy, Maria en Karin is onlangs opgeheven. Zij hebben zich altijd ingezet om sterilisaties te sponsoren voor de honden in het buitenland.

Het opheffen van een stichting kan best emotioneel zijn, maar we willen ze toch bedanken voor dat wat ze allemaal hebben betekend voor de honden die verder leed werden bespaard. Al die pups die niet zijn geboren, dat is een enorme prestatie.

Er was een restant over aan donaties. Ze hebben besloten deze aan ons te doneren, we waren helemaal verrast. Maar liefst  850 euro hebben ze aan ons gedoneerd. Echt waanzinnig lief.

Dank jullie wel lieve dames, de honden in Bosnië zijn hier heel erg mee geholpen! We wensen jullie veel succes met het afronden van alles en hopen dat jullie met trots kunnen terugkijken.

Liefs namens de vrijwilligers en de dieren van stichting Dierenopvang Bosnië

14-04-2016

We zijn gisteren aangekomen en vandaag hebben we de eerste dag in het asiel doorgebracht. Allemaal heerlijke honden hebben de hele dag genoten van alle knuffels. Want dat komen ze wel eens tekort. De verzorgers hebben er niet zoveel tijd voor.

Helaas hebben we nog niet zoveel foto’s kunnen maken, dat komt vanzelf.

Aan alle donateurs van de spullen, super bedankt!

20160414_nieuws
Wij hebben trouwens de afgelopen week de nieuwsbrief verzonden. Mocht u hem gemist hebben, geen probleem, we plaatsen hier nog even de link!
07-04-2016
Ons nieuwe postbusnummer is bekend!20160407_nieuwepostbus
Postbus 170, 1520 AD, Wormerveer
 
Voor iedereen die wel eens wat naar ons opstuurt, het kan weer!
Voor pakketpost gebruiken we een privé adres, vraag om meer informatie wanneer van toepassing via info@hondenopvang.com.
06-04-2016
Afgelopen week werd lieve Mirna gevonden langs de kant van de weg, aangereden. De beste arts van Bosnië heeft haar geopereerd. Er is een pen in haar poot gezet, want hij was lelijk gebroken.
 
Naar aanleiding van onze oproep om een kalender te kopen, kregen wij best een leuke hoeveelheid bestellingen. 9 kalenders werden verkocht, en daarnaast kregen we nog een aantal donaties. Er is incl de toegezegde donatie van AKI in Amerika maar liefst 385 euro opgehaald voor Mirna.
 
Elvira heeft ook 250 euro aan donaties ontvangen, wat de stand op 635 euro zet. De rekening is ongeveer 1.200 euro.
 
Dus ieder duppie is welkom. En kalenders kunnen nog steeds besteld worden! Stuur een bericht naar info@hondenopvang.com of een privé bericht via facebook. Ze zijn maar 5 euro excl verzendkosten, en de volledige 5 euro komt ten goede aan Mirna.
 
Direct doneren mag natuurlijk ook. Op NL59INGB0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië ovv Mirna
20160406_nieuws
 
05-04-2016
Afgelopen weekend vond het vervolg plaats van de sterilisatieprojecten in Zenica. Alweer 25 honden geholpen. Er is maar 1 arts beschikbaar.

Het goede nieuws is dat er een lokale arts wordt opgeleid tot anesthesist, formeel moet die aanwezig zijn tijdens het project. Dat dwingen de nieuwe regels af. Toch wel een beetje apart als je kijkt naar de algemene manier van omgaan met dieren, maar goed, laten we het vooral beschouwen als een stap vooruit.

In ieder geval zijn er weer 25 honden geholpen. Het team heeft weer topwerk verricht. We hebben een foto album aangemaakt met een paar foto’s van het weekend.

Mede mogelijk gemaakt door onze campagne “Druppel op de gloeiende plaat“, dank aan alle druppelaars

04-04-2016 Wereldzwerfdierendag
 
Vandaag is het wereldzwerfdierendag.
Een dag in teken van alle thuisloze dieren, die volledig afhankelijk zijn van ons allemaal.
 
Veel van hen hebben een leven op straat wat moeilijk kan zijn, maar wat een vertrouwde omgeving is, waarbij zij zorg krijgen van lokale bewoners. Ook wel community dogs. Maar dit rooskleurige romantische beeld gaat ook heel vaak niet op!
 
Zo ook de lieve witte hond die afgelopen week werd gevonden door Elvira. Ze heeft haar naar het dierenziekenhuis gebracht in Sarajevo, en een nare drievoudige breuk in haar poot bleek het resultaat van een aanrijding.
 
Elvira besloot haar te helpen, het is namelijk een bijzonder lieve schat en ze verdient de steun! En ja, hier bedoel ik beide dames, zowel Elvira als de prachtige hond met de naam Mirna.
 
We doen nagenoeg nooit individuele acties doen, maar vandaag maken we een uitzondering.
 
De opbrengst van de verkoop van de zwerfdierenkalender gaat volledig naar de operatiekosten van Mirna! De totale kosten zijn 1.000 euro. Er is vanuit Amerika al 200 euro toegezegd.
 
DEZE WEEK IS DE KALENDER MAAR
 
5 EURO, excl verzendkosten.
 
Bestel via info@hondenopvang.com of stuur mij een privé bericht.
Direct doneren mag natuurlijk ook op NL59INGB 0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië onder vermelding van “Mirna”
20160404_nieuws2