Fiscaal aantrekkelijk Schenken

Fiscaal aantrekkelijk schenken
Wilt u een notariële akte op laten maken voor een schenking aan Stichting Dierenopvang Bosnië?  Klik dan op onderstaand logo.

schenkservice2

Als u geld wilt schenken is het aantrekkelijker om dit te doen via een notariële akte dan wanneer u een gewone schenking doet. Een gewone schenking is fiscaal aftrekbaar binnen een wettelijk minimum en maximum. Bij notarieel schenken mag u het volledige bedrag van de schenking aftrekken van uw belastbaar jaarinkomen. Het is bovendien mogelijk om het bedrag dat u terugkrijgt mee te schenken aan Stichting Dierenopvang Bosnië. U schenkt dan meer zonder dat u daarvoor meer betaalt.

Met een notariële schenking steunt u Stichting Dierenopvang Bosnië voor een looptijd van minimaal vijf jaar wat zekerheid en continuïteit biedt voor de Stichting en u profiteert zelf van een volledige aftrekbaarheid van uw schenking voor de inkomstenbelasting. Een schenking in uw en ons voordeel!

Wat is notarieel schenken?
Notarieel schenken is een vorm van geld geven waarbij u uw gift vastlegt in een notariële akte. In deze akte wordt het bedrag vastgelegd dat u jaarlijks, gedurende minimaal vijf jaar, wilt schenken. De looptijd van vijf jaar is een voorwaarde van de Belastingdienst.

Hoeveel krijgt u terug van de Belastingdienst bij een periodieke schenking?
Wat u precies terugkrijgt van de Belastingdienst is afhankelijk van uw inkomen. U kunt de teruggave van een periodieke schenking vergelijken met de aftrek van de hypotheekrente. Mocht uw inkomen zich bevinden tussen de € 17.000,- en € 31.000,- dan betaalt u 41% belasting. U kunt uw periodieke schenking ook tegen dat bedrag aftrekken. U kunt op de Schenkcalculator van Schenkservice uitrekenen wat u terugontvangt. Hier kunt u ook berekenen hoeveel u extra kunt schenken voor hetzelfde netto bedrag.

Wilt u notarieel schenken aan Stichting Dierenopvang Bosnië?
Vul dan online het volmachtformulier in. U autoriseert daarmee Schenkservice om de notariële akte voor u te regelen. De kosten voor de akte worden betaald door Stichting Dierenopvang Bosnië.

Voor meer informatie of een papieren versie van het volmachtformulier kunt u contact opnemen Eerhard van Vliet via eerhard@hondenopvang.com of 06-20493274.

Meer over de periodiek notariële schenking leest u bij de ANBI.