Educatie

Update december 2016:

Nu we in 2016 hebben besloten onze activiteiten af te bouwen, is er ook besloten dat we geen educatieprojecten meer zullen uitvoeren. Er zijn grote partners als Dog’s Trust en IFAW actief in Bosnië, en zij pakken een groot deel op van de noodzaak tot opleiden.

Educatie, een van de belangrijkste speerpunten voor een zorgeloze toekomst

Educatie is, naast sterilisatie van zwerfdieren, een van onze belangrijkste activiteiten.

We geven les op lagere scholen in Bosnië, aan kinderen tussen 7 en 12 jaar. De kinderen zijn de toekomst en dus een hele belangrijke schakel in de verandering van de behandeling van dieren!
We leren de kinderen op interactieve wijze hoe ze het beste voor hun eigen dieren kunnen zorgen, hoe ze met respect en op veilige wijze om kunnen gaan met de dieren op straat en we leggen uit waarom we de dieren steriliseren.

De kinderen kunnen tijdens de les prijzen winnen door vragen goed te beantwoorden. Aan het eind van de les krijgen alle kinderen een speciaal educatieboekje. We vragen de kinderen ook een boekje voor broers of zussen mee te nemen. Het lesgeven aan de kinderen is emotioneel maar dankbaar. De lessen zijn altijd vol positieve energie, met hier en daar een traan.

Veel kinderen zijn onder de indruk door het dierenleed waar ze mee worden geconfronteerd, en vinden het afschuwelijk dat dieren lijden. Maar ze voelen zich machteloos en weten niet wat ze kunnen doen om iets aan de situatie te veranderen. Wij leggen ze uit wat ze zelf kunnen doen, in ieder geval respect tonen, en proberen hun eigen omgeving te beïnvloeden door middel van het lesmateriaal wat ze mee krijgen.

We zijn trots dat we dit kunnen en mogen doen! Met uw steun laten wij de educatieboekjes drukken, zodat we deze kunnen uitdelen aan de kinderen die onze informatie heel goed kunnen gebruiken. Voor de veiligheid voor de dieren, maar nog meer voor hun eigen veiligheid.

Helpt u ons nog meer kinderen te bereiken? Sponsor dan een klas! U kunt 10 euro overmaken op NL59INGB0009474694 tnv Stichting Dierenopvang Bosnië onder vermelding van educatie.
Met uw steun laten wij de educatieboekjes drukken, zodat we deze kunnen uitdelen aan de kinderen die onze informatie heel goed kunnen gebruiken, voor de veiligheid voor de dieren, maar nog meer voor hun eigen veiligheid.

Projecten educatie