Cura en Leptiric

Cura (spreek uit als Tsoera) is geboren in 2004. Ze is een mix van een brak en nog iets.

In de lente van 2006 verscheen Cura met haar 4 pups in de buurt van het asiel. Ze was toen ongeveer 2 jaar oud. Door de angst van Cura lukte het niet haar en haar pups te vangen. Cura at zelfs nauwelijks van het voer dat ze aangeboden kreeg.

Helaas hebben maar 2 van de pups het overleefd.

Toen het lukte om een van Cura’s dochters te vangen, volgde Cura vanzelf. Het heeft nog een tijd geduurd voor ze ’s avonds in het kennel sliep. Inmiddels is ze enorm ontdooid en komt ze zelfs knuffels halen als ze je eenmaal kent. En al wordt ze inmiddels een dagje ouder, ze rent nog steeds als een jonge hond.

Cura woont samen met haar dochter Leptiric in een kennel. Haar andere dochter Cvetic zit op een ander veld van het asiel.

 

Leptiric (spreek uit als Leptiriets) werd in 2006 geboren. Ze is een mix van een brak en een ander ras. Ze zwierf als pup met haar moeder rond het asiel. Naast Leptiric heeft ook zusje Cvetic het overleefd, de andere pups helaas niet.

In mei 2006 lukte het Leptiric naar binnen te krijgen en toen volgde moeder Cura vanzelf.

Ze is erg voorzichtig naar onbekenden. Gelukkig wordt dit langzaam wat minder en laat ze zich soms voorzichtig aaien. Maar spannend blijft het voor haar.

Leptiric deelt een kennel met haar moeder die ook haar beste speelkameraadje is. Haar naam betekent ‘kleine vlinder’. Deze naam heeft ze te danken aan het feit dat ze vroeger zo vaak bibberde.

Familie in het asiel: Cura (moeder), Cvetic(zus)

 

Deze dames op afstand adopteren? Dat kan, stuur een mail naar adoptieopafstand@hondenopvang.com, dan maken wij het met veel plezier in orde

We hebben ook een leuke facebookpagina van onze ambassadeurs in Orasje.